15 Aralık 2011 Perşembe

Kıyı

Hayat bir deniz ve insan bir gemi. Fırtınalarla geçen günler de var, seyrine doyulmaz, aheste ve dingin akan günler de. Ne dalga her gün, ne de her gün sakin. Kıyıya ulaşmak her geminin arzusu, tüm gayret bu yolculuktan sağ çıkmak için. Çünki kıyıda bekleyen ölüm.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazar olmayan ama güzel yazabilen abicim, bu yazıyı okuyan gemi kıyıya çıkmasa da sonu aynı değil mi, başka sonu var mı insanın da biz bilmiyoruz diye düşünmeden edemiyo :)) Önemli olan kıyıya çıkmak mı yoksa, gerek kendi gemine gerekse başka gemilere hasar vermeden kıyıya ulaşma başarısını göstermek mi? :)). Kıyıda kendisini bekleyen KUSURSUZ HAZIRLANMIŞ SONSUZ YAŞAM için, abime hasarsız bir yaşam seyri dilerim :)).

Adsız dedi ki...

Yazarın hasar verdiği gemiler var sanırım :)) yukarda abicim diye haykıran biri var ama içinde sürekli bana hasar veriyorsun mesajları olan bi yazı....KIYIYA ULAŞMAK HER GEMİYE NASİP OLMUYOR...

Adsız dedi ki...

Türkçede abinin başka anlamı varda ben bilmiyorsam kusura bakmayın :)), yoksa yukarıdaki yorumdan dolayı özür dileyin :)). Yorum yazılırda ana yazıya, yoruma yorumda bir senin arkadaşlarına mahsus galiba abicim :)). Buna senin cevap yazmanı bekleyemedim, kişisel tepkimi hep kendim gösteririm, bunun için ben senden özür dilerim abicim :))

Adsız dedi ki...

Anlamaktan zorlandığınız yorumu yüzeyleştireyim, belki daha rahat anlar özür dilemek öğretilmişse dilersiniz. Kul hakkına girmeden, Allah'ın emrettiği şekilde düzgün yaşamak ve olabildiğince kusursuz bir kul olmak marifet diyorum. Ölmek değil, herkes ölecek zaten başka yolu yok bu yaşamın diyorum. Abime sadık kullardan olması için dua ediyorum son cümlemde. umarım şimdi doğru anlaşılır.:)). bundan sonraki yorumları aynı basitlikle yazarım sizin için :))

Adsız dedi ki...

ölmeden kıyıya ulaşılamıyor, kıyıya ulaşılamayınca da ölünmüyor mu?

Adsız dedi ki...

Canım benim çok sade ve basit birşey daha yazayım durumun ortada Allah yardımcın olsun...

Adsız dedi ki...

... Allah diğer tarafta senin yardımcın olsun arkadaşım :)), Almadığın kültür, saygı ve insanlığı diğer tarafta emin ol aldırırlar sana ...:)).inansanda, inanmasanda. Bu cevapta çoktu sana yazmamak lazım dı ya buda benim burdaki kulluk görevimmiş say, diğer tarafta karşılaşmamak için ... :)) ...

Adsız dedi ki...

Bana teşekkür borçlusuuuunn :) çünkü içindekileri dökmene vesile oldum olleyyy :)bekliyorum teşekkürümü aldığın kültür, saygı ve insani vasıflarınlaaaa....

Adsız dedi ki...

Afedersin abicim ben o yorumuda üstüme alındım ona cavaben yazdım, yukarıdaki yorumun üstüne bana yazılmadığını anlayabildim. Teşekkür ediyorum :)) ama içimi dökmeme sebep olduğundan değil, sana yakışır şekilde davrandığın için :)) sağol, şanslı bir kardeşim galiba :)) Tabi şimdi de son yorumu doğru anladım mı tam emin değilim, ama zaten Allah niyete göre murad vermiyo mu :)). Hayırlı cumalar abime :))

Unknown dedi ki...

Ölüm güzeldir, güzel olan ölümle kıyıda buluşmaktır. Yoksa gemiyle alabora olanlar da var, gemiyi harap edenler de. Bunlar bahsimizden hariçtir.
Not: Yorumlarınızda isim ya da rumuz kullanmanızı rica ederim.Kişilerle değil fikirlerle ilgilenmekteyim.Benim yorumlarım hesap oturumunda eklenmektedir.

Adsız dedi ki...

Blogugun alt yapısı buna olanak sağlar mı bilmiyorum ama sağlarsa yorumlar sizin denetiminizden geçtikten sonra sayfada yer alırsa, gerek boloğunuz gerek yorum yazanlar açısından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Bu öneri olanak dahilinde ise dikkate alırsanız, yada en azından alternatif çözüm yolu geliştirirseniz memnun oluruz abicim :))[sydtsr]

Adsız dedi ki...

Yukardaki yorumların hepsini ben (Meryem ALTUNTAŞ)yazdım:) bknz üyeler...

Adsız dedi ki...

Olmadı be ablacım, yakışmadı ki sana bu yorumlar.Bir bayandan bu tarz yorumların gelmesi ciddi hoş değil. :)) Yukarıdaki yorumlar için sen özür dilemesende, yanlış ifade ettiğini düşünüp, ben geri adım atayım, senle diğer taraf bir tarafa, memleketime yolun düşerse, abime sor memleketimi, beklerim, yakından tanırsın yorumları yazdığın kardeşini, belki o zaman fikrin değişir. Allaha emanet ol, kib, işinde kolaylıklar, ablacım :)). [sydtsr]

Adsız dedi ki...

yorumlar, yorumlar, yorumlar...

Adsız dedi ki...

İlhan benim canım kardeşim ablasına kızmazkiii :) (Meryem ALTUNTAŞ)

Adsız dedi ki...

ne olmuş burda böyle abicim ablacım diye bir arkadaş kopturmuş gidiyor :)) ama benim dikkatimi çeken arkadaşa hiç cevap gelmemesine rağmen beklediği kişiden, gene de ısrarla yazmaya devam ediyor, sabrını tebrik ediyorum :)))neyin peşinde anlamış değilim bu kızın olayı nedir biri bana açıklayabilir mi :))
Mary Mary Lady ve Ilhaaan nasıl özledim yaa sizii offf:(( gelin artık Ankaraya yanımaa :((
(GÖKNUR KARA) :)) Ben olmadan olmazzdıı ama napayııım ilhan beni çok seviyor biliyorum :))

Adsız dedi ki...

bu arada şunu söylemeden geçemeyeceğim, yorumların ilhanın denetiminden geçip öyle yayınlanma ihtimali olsa "sydtsr" pek şansın yok ama neden anlamamakta ısrarcısın ben de bunu anlamıyorum :))

evet gene ben yani Göknuuur !:)

Adsız dedi ki...

Yazdığım yorumlar niye bu ölçüde rahatsız etti açıkcası hiç anlamadım. Yazdığım yorumların hiç birine cevap beklemediğim, yani sizin söyleminizle bir beklentim olmadığı için, kusura bakmayın cevap verilmesi gerektiğini ve verilmemesinin bir tepki gösterisi olduğunuda yorumlayamadım. Keşke rahatsız olduğunuzu diyerek ya ilhan (abicim) yada siz belirtseydiniz ama hakaret etmeseydiniz. Duyduğunuz rahatsızlığa sebep olduğum için özür dilerim. Tek amacım bir zamanlar öğrencim olan arkadaşınızı bir ölçüde yaptığı her iyi işte desteklemek ve ilerlemesi için teşvik etmek, kendisine olan mevcut kırgınlığımın yok olduğunu belirtmek, ve yardıma ihtiyaç duyduğunda rahatlıkla yardım isteyebileceği bir noktada bulunmaktı. Bu tavrım genel, kişisel yorumada açmam, kişilik olarak taktir ettiğim öğrencilerimi mezun olduktan sonrada desteklerim tek farkla artık arkadaşlarım ve eğer yaşları benimkinden büyükse abicim diye hitap ederek. Bu söylemimide garip karşılamışsınız ama doğuda normal karşılanan bir tarzdır :) Ama madem yanında mükemmel arkadaşları varmış,ve destekliyorlarmış sevindim. Canınızı sıkmayın artık yazmam, ama rica ederim bu yazıyada hakaret içeren yorum yazmayın. [sydtsr] yani Arş Gör Şeyda TAŞAR.

Adsız dedi ki...

Niye bu kadar ciddiye aldın yaa yazdıklarımı:))) eğlen, gül, geeeç :))
Biz İlhan'ın hep yanındayız,her zaman destekçisiyiz her konuda, etrafında çok sevdiği, değer verdiği kişiler zaten var, o yüzden eksik olma canım beniiim:))) sağol gene de ama zahmet etme yani bu kadar takip ettiğine göre ciddi vakit ayırıyosun buraya yazmak, okumak, takip etmek için yazık değil mi sana da ama, ilhan emin ellerde süphen olmasın ;)

Göknuurrr

İlhan ben şiir istiyorum haberin olsssuuuun :))

Adsız dedi ki...

Eksik kalmak istemedim,konuyla ilgili bir iki yorum da ben yapayım dedim.
Goma ha goma!!:)YANIYORSUN FUAT ABİİİİ:))

[BEN PAŞA]